Ut å løpe

Du har kanskje tenkt på det lenge, men det har vært vanskelig å sette i gang. Men det er bare å få på deg skoa og bli med ut på løpetur i dag!

Det er ingen hemmelighet at jo mindre du veier, jo enklere er det å løpe. Men man må jo starte et sted. Det sies at tiden på en distanse forbedres med 2-3 sekunder for hver kilo du mister. De første kiloene, de forsvinner faktisk ganske så raskt.

Løpe intervaller

Å starte med å løpe lange distanser er lite motiverende. Faktisk fordi du setter deg mål om å løpe f.eks 5 kilometer, men klarer kun 2-3 kilometer før du må stoppe opp. Det kan for mange være demotiverende. Derfor kan det å løpe intervaller være en god start, men det beste av alt, det er veldig effektivt. Er du helt utrent kan du enkelt forbedre kondisjonen din med hele 20 prosent ved å løpe intervaller. Start med f. eks 1×12, hvor du går og løper i ett minutt 12 ganger.

Oppvarming

Intervaller er en god måte å starte med løping på, men bruk også 5 minutter før intervallene på å bli varm. Du kan jogge i f.eks 5 minutter. Etter du har fullført intervallene, jogg også på nytt i 5 minutter.