Trening og vekt

To kvinner som står ved siden av hverandre og som ser ut til å ha samme kroppsform trenger ikke nødvendigvis å veie like mye. Hvis den ene trener og den andre ikke, kan den som trener faktisk veie mer enn hun som ikke trener.

Du har kanskje hørt at muskler har en større tetthet enn fett, og det er helt sant. Faktisk så tar fett fire ganger mer plass enn muskler, dette betyr at noen som er like høye, like smale rundt midjen, ikke trenger å veie det samme. En person kan ha mer muskler i kroppen og da vil denne personen veie mer.

Viktig med kosthold

Ønsker man mer muskler og mindre fett må man starte med treningen først, men kostholdet spiller også en stor rolle. For å forbrenne fett må man bruke mer energi enn hva man gir kroppen i form av mat og drikke. Men skal man øke muskelmassen i kroppen må man også spise mye som forsterker musklene, man må kutte ut karbohydrater og fokusere mer på proteiner.

Trene riktig

For å bygge muskler må man også trene riktig. Man får ikke større muskler ved å trene utholdenheten til musklene. Det er stor forskjell på å ta 10 kg i benkepress 50 ganger og 50 kg benkepress 10 ganger. For å bygge muskler må du trene så tungt at du kun klarer få repetisjoner.