Motivasjon

Å motivere seg selv er ikke alltid like enkelt. Om det gjelder en arbeidsoppgave eller ta tak i et problem så trenger man alltid motivasjon før man kaster seg over arbeidet.

Alle er ikke like utadvendte eller positive til alt. Motivasjon er et av de viktigste begrepene når man arbeider på seg selv. Har man satt ord på noe som er et problem er allikevel dette ikke nok til å håndtere det, men ord er en god start og kan være med på motivasjonen i det videre arbeidet.

Valg og forandring

Før man ønsker forandring må motivasjonen være der. Og du må erkjenne hva som er problemet. Dette er det ofte andre som har hjulpet deg med underveis, om det er en gruppe eller en samtalepartner. Du bestemmer deg om å gjøre nye og bedre valg som skal forandre situasjonen du står inne i. Kanskje startet forandringen allerede da du valgte å snakke om problemet ditt. Korte samtaler kan faktisk være det mest motiverende av alt.

Hardt arbeid

Alle som har vært borti selvhjelp vet at det er hardt arbeid, men ikke alle som står oppe i situasjonen er like klar over at det er nuet som gjelder – her og nå! Det er enkelt å spore av og begynne å snakke om helt andre ting. Hold derfor motivasjonen oppe og tenk på hvorfor du ønsker forandring.