Løpeteknikk

Er du en av dem som synes at det å løpe er kjedelig, men unnskylder litt også, fordi du vet at teknikken ikke helt sitter. Det kan være små justeringer som gjør at du får opp farten.

Hvem har vel ikke opplevd å ha vært ute på treningstur, men blir løpt forbi av både eldre menn eller yngre folk enn deg. Det kan ha noe med teknikken å gjøre. Kondisjonen er viktig, men det er også løpeteknikken din.

Små justeringer

Noen har lange steg, andre løper med korte skritt. De som løper raskest er de som har minst kontakttid med bakken. Du må tenke deg at leggene dine fungerer som fjær, som får deg til å sprette raskt opp igjen, uten at hælen din nesten har vært i kontakt med bakken. Ønsker du å løpe fort må derfor leggene være sterke. Det er altså små justeringer som skal til for at du både løper raskere, men også sparer mye energi på turen din.

Tenk på overkropp og armer

Armene hjelper deg ikke å løpe raskere, men får deg til å holde balansen. Tenk derfor på at skuldrene skal peke mulig rett frem. Armene skal heller ikke være for langt bak eller for langt foran, men mest mulig på siden av kroppen.