Kroppens forandringer under vekttap

Vekttap er ingen lett sak, hverken for kroppen eller for hodet. Når vi kjemper så hardt for en kropp vi ønsker, kan vi ofte bli skuffet over resultatet, eller ikke føle oss hjemme i vårt nye skall. Det pleier å være to store ting som skjer under et hurtig vekttap. Kroppen henger etter, og hodet følger med.

Det psykologiske

Når vi snakker om vekttap fokuserer vi ofte på hva som skjer med selve kroppen. Psykologien og hva som skjer med hodet blir det ikke snakket mye om. Når vi går ned i vekt vil vi se en annen kropp hver gang vi går forbi et speil, og dette kan være en vanskelig sak for enkelte. Dysmorfofobi er noe vi bruker til å beskrive denne tilstanden vi kan havne i. Dette kan være vanskelig å overkomme for mange, men det hjelper alltid å snakke med noen som har vært i samme situasjon.

Det kroppslige

Under et drastisk vekttap er det flere ting som skjer enn at man kun går ned i vekt. Hurtig tap av fett kan resultere i at resten av kroppen ikke klarer å følge med. Kroppen vil ha mer hud enn hva den trenger, og denne overflødige huden kan oppleves som meget ubehagelig. Ting kan flytte på seg og henge på steder det normalt ikke skal.

Løsningen

Når man allerede har mistet en drastisk mengde med vekt forstår vi at det er mulig å endre på det vi allerede har. Etter et drastisk vekttap som har resultert i dysmorfofobi og løs hud har man alltid flere valg. Med løs hud er man ofte nødt til å fjerne overflødig hud ved et kirurgisk inngrep. Dette kan være en dyr og lang prosess. Heldigvis er det mange kirurger, både i Norge og utlandet, som hjelper mennesker som har gått gjennom den tunge prosessen med vekttap.