Flott på løperunden

Ingenting slår følelsen av en herlig, svett løperunde. Det er kanskje ikke så deilig å løpe mens det står på (i alle fall ikke i begynnelsen), men etter hvert som kondisjonen blir bedre, blir man gjerne avhengig av den ukentlige eller daglige runden der man får tømt tankene og svettet ut noen avfallsstoffer. Det er ingen tvil om at løping gjør noe bra med både kropp og sjel!

shutterstock_134141111

 

Men løperunden blir ikke helt den samme hvis t-skjorta klistrer seg til kroppen, tightsen føles for trang, og skoene klemmer og gir gnagsår. Det man har på seg når man løper, kan ha alt å si, både for selvtilliten og godfølelsen. Et par gode løpesko som sitter godt på foten og har god demping, kan utgjøre en stor forskjell når det gjelder om man har lyst til å legge ut på løpetur eller ikke. Med gode sko går allting så meget bedre.

I tillegg er det også en god følelse å vite at man ser godt ut mens man løper. En utslitt, svett bomullstrøye er ikke spesielt attraktivt der den klistrer seg mot en svett kropp. Det tekniske treningstøyet som er mulig å få tak i nå, har gjort løpsopplevelsen så mye bedre for så mange av oss, fordi materialet i klærne puster og hjelper til med å fjerne overskuddsvarme fra kroppen.

Dessverre er det ikke alltid like enkelt å få tak i store størrelser innen treningstøy, men heldigvis er det mulig å finne leverandører som også tilbyr store klær som egner seg godt for en løperunde. Dermed blir det også mulig å trene for oss som har litt større livvidde enn det vi vanligvis finner i de sportskjedenes sortiment. Med klær som føles behagelige, er passe store og har gode materialer, blir løpsopplevelsen gjerne fantastisk, og når man har vært aktiv i løpssporet en stund, merker man også de gode resultatene som følger av det å holde seg i form, både på den fysiske formen og på humøret.