Drømmen om et friår fra jobben

Det er nok flere enn deg som skulle ønske man kunne ta et friår fra jobben, bare reise et helt år, uten bekymringer.

Muligheten er jo der hele tiden, stikke av fra alt, jobb, venner og forpliktelser. Ta seg et friår fra jobben, ut å reise istedenfor. Det høres forferdelig dyrt ut, men er det virkelig så dyrt som man tror?

Sparing, sparing…

Det er smart å lage en plan om hvordan du skal få realisert friåret ditt og hva du ønsker å gjøre med friåret. Noen planer kan komme etter hvert. Men den økonomiske planen må ned på papiret og krever en god spareplan, kanskje de neste 2 til 3 årene. Huset eller leiligheten kan du jo leie ut, men andre inntekter mister du antakeligvis. Derfor må man spare opp en viss kapital, en buffer som skal dekke både reising og uforutsette utgifter. Mange velger også å selge bilen før sabbatsåret, for den trenger man jo ikke på en øde strand?

Timing

Et sabbatsår krever god timing. For småbarnsfamilier er det ikke alltid like aktuelt, men er man fri og frank, har voksne barn, eller ingen for den saks skyld, kan du enten reise alene eller med partneren. Året kan gi deg et eventyr du aldri kommer til å angre på.