Birkebeinerrennet

Du har kanskje venner eller kollegaer som har vært med i Birkebeineren, skiløpet som går fra Rena til Lillehammer hver eneste vinter. Løypa er på 54 kilometer og du må ha på deg en sekk som minimum veier 3,5 kg.

For mange blir det bare med praten: «Neste år skal jeg kanskje være med!» Eller, skal jeg virkelig gå 54 kilometer på ski? Det skjer aldri, men innerst inne har du veldig lyst. Det skal ikke så mye til å komme seg over fjellet som du kanskje tror. Her er en liten guide som kan få deg ut i løypa.

Start treningen i sommer

Er det sommer når du leser dette har du fortsatt god tid på deg, men det er bare å sette i gang allerede nå, for du har ingen tid å miste. Start med å jogge litt hver dag, gjerne opp til 30 minutter. Etter to uker bør du være oppe i fire treningsøkter hver uke, kombinert med både løping og styrketrening. Når du er inne i den tredje uka bør du klare å løpe uten stopp i ca 1,5 time minst en gang i uka. Lange turer bør kombineres med litt hardere intervalltrening. Når vinteren og snøen kommer bør du fortsette løpingen kombinert med herlige skiturer. Husk at Birken opprinnelig er et turrenn og den eneste du trenger å konkurrere med er deg selv.